Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych “ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  07-11.10.2024

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, PIECZYWO MIESZANE, SUCHA KRAKOWSKA, PAPRYKA, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*

OBIAD: BARSZCZ BIAŁY Z ZIEMNIAKAMI, MAKARON WSTĄŻKI Z SOSEM NAPOLI I BAZYLIĄ, SER ŻÓŁTY, KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI

PODWIECZOREK: CHAŁKA Z KRUSZONKĄ Z MASŁEM, KOMPOT

 

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO MIESZANE, PASZTET DROBIOWY, OGÓREK KISZONY, NAPAR Z RUMIANKU

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*

OBIAD: KRUPNIK, KOTLET Z PIERSI KURCZAKA, RYŻ, FASOLA SZPARAGOWA, KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI

PODWIECZOREK: JOGURT NATURALNY Z MUSEM OWOCOWYM, GRANOLA OWOCOWA, KOMPOT

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: KAKAO, PIECZYWO PSZENNO – ŻYTNIE, JAJKO NA TWARDO, RZODKIEWKA, NAPAR Z MELISY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: POMIDOROWA Z MAKARONEM, KOLOROWY KOCIOŁEK Z PIECZONYMI WARZYWAMI, ZIEMNIAKI, KOMPOT Z OWOCÓW LEŚNYCH
PODWIECZOREK: CIASTO CZEKOLADOWE, OWOC, HERBATA
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO MIESZANE, TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ, NAPAR Z MIĘTY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ZUPA POMARAŃCZOWA Z MARCHEWKI I DYNI, KOTLET RYBNY, KASZA PĘCZAK, MINI MARCHEWKA Z MASŁEM, KOMPOT Z WIŚNI
PODWIECZOREK: GALARETKA OWOCOWA, WAFLE RYŻOWE
 
PIĄTEK
ŚNIADANIE: KAWA INKA, PIECZYWO PSZENNO – ŻYTNIE, SER ŻÓŁTY, OGÓREK ZIELONY, HERBATA OWOCOWA
II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: GROCHOWA Z GRZANKAMI, PIEROGI Z SEREM, ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI
PODWIECZOREK: GRAHAMKA Z POLĘDWICĄ I SAŁATĄ, HERBATA
 
*PRZEKĄSKI: OGÓREK SŁUPKI, ŚLIWKA, MARCHEWKA SŁUPKI, GRUSZKA, BANAN

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph