Pon-Pt: 7-18, Sob-Ndz: Zamknięte

Menu


Posiłki do naszego przedszkola dostarcza firma Volta Catering, z którą mamy przyjemność współpracować od 2012 roku.
Volta Catering specjalizuje się w żywieniu dzieci oraz realizuje diety specjalne (np. dieta bezglutenowa, dieta bezmleczna i inne).
Posiłki są planowane przez dietetyka z dostosowaniem do wieku dzieci.

 

MENU 14 – 18.10.2019

 

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z wędliną drobiową, świeżymi warzywami i dżemem owocowym
II Śniadanie: warzywa pokrojone w słupki
Obiad: zupa szczawiowa, kluseczki leniwe z prażoną bułką, surówka z tartej marchewki
Podwieczorek: owoce, wafle ryżowe

WTOREK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z pastą jajeczną, suchą krakowską i świeżymi warzywami
II Śniadanie: świeże owoce
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, kuleczki wieprzowe w sosie curry, kasza jęczmienna, ogórek kwaszony pokrojony w słupki
Podwieczorek: kanapki z czekoladową pastą z daktyli

Ś
RODA
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z żółtym serem i świeżymi warzywami, płatki kukurydziane na mleku
II Śniadanie: warzywa pokrojone w słupki
Obiad: zupa zacierkowa, kotlecik schabowy, ryż na sypko, duszone tarte buraczki
Podwieczorek: rogal maślany

CZWARTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z twarożkiem, świeżymi warzywami oraz miodem
II Śniadanie: świeży owoc
Obiad: zupa brokułowa, makaron farfalle z kurczakiem w sosie pomidorowym
Podwieczorek: budyń śmietankowy

PIĄTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z wędliną z indyka i świeżymi warzywami, kawa zbożowa na mleku
II Śniadanie: warzywa pokrojone w słupki
Obiad: zupa z dyni, kotlet rybny, ziemniaki z koperkiem, surówka z siekanej kiszonej kapusty
Podwieczorek: ciasto jogurtowe z jabłkami

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph