Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych “ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  22-26.07.2024

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI JĘCZMIENNE, PIECZYWO RAZOWE, FRANKFURTERKI, PAPRYKA KOSTKA, HERBATA OWOCOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA

OBIAD: OGÓRKOWA, RYŻ Z JABŁKIEM DUSZONYM, POLEWA JOGURTOWA, KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI

PODWIECZOREK: KASZA MANNA Z OWOCAMI LEŚNYMI

 

WTOREK

ŚNIADANIE: CHAŁKA DOMOWA, SEREK SKYR,KONFITURA PORZECZKOWA, KAKAO

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA

OBIAD: GROCHOWA, KOTLET Z INDYKA, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA, KOMPOT Z OWOCÓW LEŚNYCH

PODWIECZOREK: BUDYŃ, MUS MALINOWY, ANDRUTY, KOMPOT

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SZYNKA Z KURCZAKA, NAPAR Z MIĘTY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA
OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM, GULASZ DROBIOWY, KASZA PĘCZAK, MIX SAŁAT Z SOSEM WINEGRET, KOMPOT Z WIŚNI
PODWIECZOREK: ROLLSY Z PIECZONYM KURCZAKIEM, SERKIEM ŚMIETANKOWY I WARZYWAMI (SAŁATA MASŁOWA, OGÓREK, PAPRYKA), KOMPOT
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI GRYCZANE, PIECZYWO JAGLANE, SER ŻÓŁTY, OGÓREK ZIELONY, NAPAR Z RUMIANKU

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA
OBIAD: BARSZCZ CZERWONY, PIEROGI Z Z MIĘSEM, BIAŁA KAPUSTA, KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI
PODWIECZOREK: PLACKI BANANOWE Z OWOCAMI, KAWA INKA
 
PIĄTEK
ŚNIADANIE: GRAHAMKA, PASTA JAJECZNA, OGÓREK KISZONY, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ
II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA
OBIAD: POMIDOROWA Z RYŻEM, KOTLET RYBNY, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z JABŁKIEM, KOMPOT Z TRUSKAWEK
PODWIECZOREK: SHAKE TRUSKAWKOWO-BANANOWY NA MLEKU KOKOSOWYM, KOMPOT

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph