Menu

 

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych “ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  10-14.06.2024

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, POLĘDWICA SOPOCKA, OGÓREK SAŁATA, HERBATA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA

OBIAD: BARSZCZ CZERWONY, KOLOROWY MAKARON Z INDYKIEM I WARZYWAMI, KOMPOT OWOCOWY

PODWIECZOREK: ARBUZ, PIECZYWO CHRUPKIE Z MIODEM

 

WTOREK

ŚNIADANIE: MLEKO, MUSSLI, PIECZYWO MIESZANE, SER ŻÓŁTY, HERBATA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA

OBIAD: ZUPA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOTLET Z PIERSI KURCZAKA, RYŻ, MARCHEWKA Z GROSZKIEM, KOMPOT OWOCOWY

PODWIECZOREK: KASZA MANNA Z MUSEM OWOCOWYM

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: MLEKO, KASZA MANNA, SER BIAŁY, DŻEM, JABŁKO TARTE, HERBATA MALINOWA PIECZYWO ŻYTNIO-PSZENNE

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA
OBIAD: BROKUŁOWA, NALEŚNIKI Z SEREM I ŚMIETANĄ (WEGE), TRUSKAWKI, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: OWSIANKA Z JABŁKIEM I CYNAMONEM
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: MLEKO, RYŻ, PIECZYWO ŻYTNIO-PSZENNE, FRITTATA, POMIDOR, HERBATA OWOCOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA
OBIAD: POMIDOROWA Z MAKARONEM, KASZOTTO Z WARZYWAMI PIECZONYMI, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: KISIEL Z OWOCAMI LEŚNYMI (BORÓWKA, JEŻYNA, PORZECZKA, MALINA), HERBATNIKI
 
PIĄTEK
ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI ZBOŻOWE, PIECZYWO ŻYTNIO-PSZENNE, PARÓWKI Z SZYNKI NA GORĄCO, POMIDOR, HERBATA OWOCOWA
II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA
OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM, RYBA SMAŻONA MINTAJ, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: JOGURT OWOCOWY, WAFLE ZBOŻOWE

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph