Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych “ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  30.06-04.07.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, MOZARELLA, POMIDOR, BAZYLIA, HERBATA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: OGÓRKOWA, SOS MEKSYKAŃSKI, BURRITO, RYŻ, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: JOGURT, GRANOLA, MUS OWOCOWY

 

WTOREK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, PALUCH ZE SCHABEM PIECZONYM I OGÓRKIEM, HERBATA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: POMIDOROWA Z MAKARONEM, KURCZAK PIECZONY, KASZA PĘCZAK, COLESŁAW, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: PANKEJKI Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ, NAPAR Z RUMIANKU

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, JAJECZNICA, PAPRYKA, KAKAO

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BARSZCZ CZERWONY, KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM, CZERWONA KAPUSTA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: BUŁECZKA BANKIETOWA, SEREK WANILIOWY, KOMPOT OWOCOWY
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: KASZA MANNA, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, KABANOSY, OGÓREK KISZONY SŁUPKI, NAPAR Z MELISY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: KRUPNIK, NALEŚNIKI Z SEREM, MARCHEWKA Z JABŁKIEM, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: KISIEL Z OWOCAMI LEŚNYMI, CHRUPKI KUKURYDZIANE
 
PIĄTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SER BIAŁY Z RZODKIEWKĄ, KAWA INKA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BARSZCZ BIAŁY, RYBA SMAŻONA, KASZA BULGUR, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: ŚLIMAK Z CYNAMONEM, JABŁKO CZĄSTKI, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ
 
*PRZEKĄSKI: POMARAŃCZA, JABŁKO, TRUSKAWKI, BANAN, ARBUZ

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph