Pon-Pt: 7-18, Sob-Ndz: Zamknięte

Menu


Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Kaprys Kucharza. Firma specjalizuje się w żywieniu dzieci oraz realizuje diety specjalne: bezmleczne, bezglutenowe, bez jajeczne, wegetariańske oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Posiłki są planowane przez dietetyka z dostosowaniem do wieku dzieci.

 

MENU 13 – 17. 01. 2020 r.

 

PONIEDZIAŁEK

Pierwsze i drugie śniadanie: kiełbasa krakowska sucha, pieczywo do wyboru, masło, bukiet świeżych warzyw, owoce

Obiad: barszcz ukraiński, indyk z warzywami w sosie śmietanowym, makaron świderki

Podwieczorek: wafle gofrowe z musem brzoskwiniowym

 

WTOREK 
Pierwsze i drugie śniadanie: szynka wieprzowa, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw, owoce
Obiad: zupa z fasolki szparagowej, naleśniki z serem i polewą waniliową na jogurcie greckim 
Podwieczorek: kajzereczki z pasztetem i ogórkiem świeżym

 

ŚRODA

Pierwsze i drugie śniadanie: serek wiejski, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw, owoce
Obiad: rosół z makaronem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka tatarska z białej i pekińskiej kapusty z dodatkiem papryki
Podwieczorek: shake truskawkowy, biszkopt

 
CZWARTEK
Pierwsze i drugie śniadanie: polędwica sopocka, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw, owoce
Obiad: żurek z jajkiem, gulasz z szynki wieprzowej z warzywami, kasza gruczana, buraczki na zimno 
Podwieczorek: mus z kaszy mannej na mleku z malinami 

 

PIĄTEK
Pierwsze i drugie śniadanie: ser żółty, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw, płatki kukurydziane na mleku, owoce
Obiad: zupa brokułowa, ryba w cieście, ziemniaki, surówka domowa z kukurydzą i papryką

Podwieczorek: ciasto wypiek własny

 

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph