Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych “ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  20-24.01.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, POLĘDWICA SOPOCKA SOPOCKA, OGÓREK, HERBATA OWOCOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI, KOPYTKA W SOSIE KOPERKOWYM, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: SHAKE SZPINAKOWO – BANANOWY Z CHIA, WAFLE KUKURYDZIANE

 

WTOREK

ŚNIADANIE: MLEKO, LANE KLUSKI, PIECZYWO MIESZANE, JAJKO NA TWARDO, SZCZYPIOR, HERBATA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BROKUŁOWA, KOTLET Z PIERSI KURCZAKA, RYŻ, BUKIET WARZYW, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI, KAKAO

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, BIAŁY SER, DŻEM, HERBATA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: DYNIOWA, GULASZ PO WĘGIERSKU, KASZA GRYCZANA, SURÓWKA Z KISZONEGO OGÓRKA, PAPRYKI I KUKURYDZY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: PANCAKES, SKYR OWOCE, RUMIANEK
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: BUŁKA Z ZIARNAMI, SER ŻÓŁTY, PAPRYKA, NAPAR Z MIĘTY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: GROCHOWA, RYBA PIECZONA, PUREE ZIEMNIACZANE, KISZONA KAPUSTA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: PUDDING Z TAPIOKI Z MUSEM MALINOWYM
 
PIĄTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PARÓWKI Z INDYKA, POMIDOR, MELISA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ZUPA WŁOSKA JARZYNOWA, PIEROGI Z SEREM I ŚMIETANĄ, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: GOFRY, KOMPOT OWOCOWY
 
*PRZEKĄSKI: GRUSZKA, JABŁKO, MARCHEWKA SŁUPKI, MANDARYNKA, OGÓREK ZIELONY

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph