Pon-Pt: 7-18, Sob-Ndz: Zamknięte

Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Kaprys Kucharza. Firma specjalizuje się w żywieniu dzieci oraz realizuje diety specjalne: bezmleczne, bezglutenowe, bezjajeczne, wegetariańskie oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Posiłki są planowane przez dietetyka z dostosowaniem do wieku dzieci.

 

MENU:  10-15.05.2021 r.

 

PONIEDZIAŁEK

Pierwsze i drugie śniadanie: Kiełbasa krakowska sucha, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw, owoce

Obiad: Barszcz ukraiński, indyk z warzywami w sosie śmietanowym, makaron

Podwieczorek: Wafle gofrowe z musem brzoskwiniowym

 

WTOREK 

Pierwsze i drugie śniadanie: Szynka wieprzowa, pomidor, masło, pieczywo do wyboru, owoce

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej, kluski leniwe na słodko z bułeczką tartą na maśle, surówka z marchewki

Podwieczorek: Kanapki z pasztetem, masło i ogórek świeży

 

ŚRODA

Pierwsze i drugie śniadanie: Serek wiejski ze szczypiorem, masło, pieczywo do wyboru, owoce

Obiad: Rosół z makaronem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka tatarska z białej i pekińskiej kapusty z dodatkiem papryki

Podwieczorek: Shake truskawkowy, biszkopt

 

CZWARTEK

Pierwsze i drugie śniadanie: Polędwica sopocka, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw, owoce

Obiad: Żurek z jajkiem, medalion drobiowy, kasza bulgur, surówka colesław

Podwieczorek: Mus z kaszy manny na mleku z malinami

 

PIĄTEK

Pierwsze i drugie śniadanie: Ser żółty, masło, pieczywo do wyboru, płatki kukurydziane na mleku, owoce

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet rybny w panierce, ziemniaki, surówka domowa z kukurydzą i papryką

Podwieczorek: Ciasto (wypiek firmowy)

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph