Pon-Pt: 7-18, Sob-Ndz: Zamknięte

Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Kaprys Kucharza. Firma specjalizuje się w żywieniu dzieci oraz realizuje diety specjalne: bezmleczne, bezglutenowe, bezjajeczne, wegetariańskie oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Posiłki są planowane przez dietetyka z dostosowaniem do wieku dzieci.

 

MENU: 25-29.10.2021 r.

 

 

PONIEDZIAŁEK

Pierwsze i drugie śniadanie: Kiełbasa krakowska sucha, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw i owoców.

Obiad: Barszcz ukraiński, indyk z warzywami w sosie śmietanowym, makaron.

Podwieczorek: Wafle gofrowe z musem brzoskwiniowym.

 

WTOREK 

Pierwsze i drugie śniadanie: Szynka wieprzowa, pomidor, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw i owoców.

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej, kluski leniwe na słodko z bułeczką tartą na maśle, surówka z marchewki.

Podwieczorek: Kanapki z pasztetem, masło i ogórek świeży.

 

ŚRODA

Pierwsze i drugie śniadanie: Serek wiejski ze szczypiorem, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw i owoców.

Obiad: Rosół z makaronem, pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, mizeria.

Podwieczorek: Shake truskawkowy, biszkopt.

 

CZWARTEK

Pierwsze i drugie śniadanie: Polędwica sopocka, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw i owoców.

Obiad: Żurek z jajkiem, medalion drobiowy, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty.

Podwieczorek: Mus z kaszy manny na mleku z malinami.

 

PIĄTEK

Pierwsze i drugie śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, ser żółty, pomidor, masło, pieczywo do wyboru, bukiet świeżych warzyw

i owoców.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Kotlet rybny w panierce, ziemniaki, surówka domowa z kukurydzą i papryką.

Podwieczorek: Ciasto (wypiek firmowy).

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph