Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych “ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  31.03-04.04.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI RYŻOWE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SZYNKA DROBIOWA, POMIDOR, NAPAR Z POKRZYWY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: POMIDOROWA Z MAKARONEM, KASZOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: KISIEL Z OWOCAMI, BISZKOPTY

 

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PASZTET Z INDYKA, OGÓREK KISZONY, KAWA INKA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI, SOS MEKSYKAŃSKI, BURRITO, RYŻ, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: BUŁECZKA BANKIETOWA, SEREK WANILIOWY, HERBATA

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, HERBATA ŻURAWINOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ZACIERKOWA, GYROS Z PIERSI KURCZAKA, SOS TZATZYKI, KASZA PĘCZAK, SAŁATA LODOWA Z RZODKIEWKĄ I ZIOŁOWYM SOSEM, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI, KAWA INKA
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE:  RYŻ NA MLEKU, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SEREK ALMETTE, RZODKIEWKA,  NAPAR Z MELISY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: KALAFIOROWA, RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: RACUCHY Z JABŁKIEM PRAŻONYM, KAKAO
 
PIĄTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PARÓWKI, OGÓREK, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: GROCHOWA Z GRZANKAMI, MAKARON Z MUSEM TRUSKAWKOWYM, SEREM I POLEWĄ JOGURTOWĄ, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SER   ŻÓŁTY, SAŁATA, KOMPOT OWOCOWY
 
*PRZEKĄSKI: BANAN, POMARAŃCZE CZĄSTKI, MARCHEWKA SŁUPKI, JABŁKO, GRUSZKA

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph