Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych “ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  18-22.11.2024

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: MLEKO, ZACIERKI, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SALAMI, RZODKIEWKA, NAPAR Z MELISY Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*

OBIAD: JARZYNOWA, PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE CURRY Z WARZYWAMI, RYŻ, KOMPOT OWOCOWY

PODWIECZOREK: KOKTAJL MALINOWO-JAGODOWY Z CHIA, BISZKOPTY BEZ CUKRU

 

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SER WIEJSKI, SZCZYPIOREK, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*

OBIAD: POMIDOROWA Z MAKARONEM, RYBA SMAŻONA MINTAJ, ZIEMNIAKI, MIX SAŁAT Z SOSEM WINEGRET, KOMPOT OWOCOWY

PODWIECZOREK: PANCAKES Z OWOCAMI, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, JAJECZNICA, PAPRYKA, NAPAR Z RUMIANKU

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BROKUŁOWA, PIEROGI Z MIĘSEM, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: CHLEBEK MARCHEWKOWY, KAWA INKA
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PARÓWKI, KETCHUP, HERBATA OWOCOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: GROCHOWA Z GRZANKAMI, KOTLET Z INDYKA, ŻÓŁTY RYŻ Z WARZYWAMI, KALAFIOR Z BUŁKĄ I MASŁEM, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: GRAHAMKA, SER BIAŁY, POWIDŁA ŚLIWKOWE, HERBATA
 
PIĄTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SER ŻÓŁTY, OGÓREK KISZONY, KAKAO

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI, KLUSKI LENIWE, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: KISIEL Z TARTYM JABŁKIEM, ANDRUTY
 
*PRZEKĄSKI: JABŁKO, MARCHEWKA, ŚLIWKA, BANAN, GRUSZKA

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph