Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych „ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  15-19.12.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SZYNKA Z INDYKA, SAŁATA, HERBATA OWOCOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM, DRÓB Z WARZYWAMI W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM, RYŻ BASMATI, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: SMOOTHIE NA MLEKU Z BANANEM I CZARNĄ PORZECZKĄ, CHRUPEK KUKURYDZIANY

 

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, NATURALNY SEREK KREMOWY, KIEŁKI SŁONECZNIKA, NAPAR Z POKRZYWY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI, MAKARON Z SOSEM CARBONARA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: DOMOWA CHAŁKA Z MASŁEM, KAWA INKA
 

ŚRODA

ŚNIADANIE: PANKEJKI BANANOWO-ORKISZOWE, KAKAO

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: FASOLOWA, SCHAB PIECZONY W SOSIE MAJERANKIEM, ZIEMNIAKI, COLESŁAW, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: KASZA MANNA Z MUSEM OWOCOWYM, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO- ŻYTNIE, FRANKFURTERKI, KECZUP, POMIDOR, NAPAR Z MELISY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ZUPA WIELOWARZYWNA Z ZACIERKAMI, KURCZAK DUSZONY Z BRZOSKWINIAMI, KASZA BULGUR, SURÓWKA Z MARCHWI, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: JOGURT NATURALNY, GRANOLA OWOCOWA
 
PIĄTEK 

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, PIECZYWO- ŻYTNIE, PASTA JAJECZNA, SZCZYPIOREK, HERBATA OWOCOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: KREM Z POMIDORÓW Z GRZANKĄ, RYBA SMAŻONA MINTAJ, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: BUŁECZKA Z ZIARNAMI, Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ
 
*PRZEKĄSKI: OGÓREK, JABŁKO, MARCHEWKA, MANDARYNKA, BANAN

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph