Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych „ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  15-19.09.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SZYNKA WIEPRZOWA, OGÓREK ZIELONY, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: OGÓRKOWA, DRÓB W SOSIE WŁASNYM Z WARZYWAMI, RYŻ, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: SHAKE TRUSKAWKOWY, CHRUPKI KUKURYDZIANE

 

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PASTA Z NASION SŁONECZNIKA, POMIDOR, NAPAR Z RUMIANKU

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: KARTOFLANKA, KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z GROSZKIEM, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: BUŁECZKA BANKIETOWA Z SEREM I PAPRYKĄ, KOMPOT OWOCOWY

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, WĘDLINA DROBIOWA, SAŁATA, KAKAO

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI, PIEROGI Z MIĘSEM, SURÓWKA JESIENNA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: PUDDING Z TAPIOKI Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: MLEKO, KLUSKI LANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SEREK ALMETTE, RZODKIEWKA, NAPAR Z POKRZYWY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: FASOLOWA, RYBA PIECZONA, KASZA BULGUR, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I ANANASA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: PLACEK DROŻDŻOWY Z MORELĄ, KOMPOT OWOCOWY
 
PIĄTEK 

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PASTA JAJECZNA Z AWOKADO, HERBATA ŻURAWINOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: JARZYNOWA, KLUSKI LENIWE, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: PIZZERINKA, HERBATA OWOCOWA
 
*PRZEKĄSKI: MARCHEWKA, BANAN, BRZOSKWINIA, MORELA, JABŁKO

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph