Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych „ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  01-05.12.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI OWSIANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SZYNKA Z PIERSI INDYKA, RZODKIEWKA, NAPAR Z RUMIANKU

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: OGÓRKOWA, MAKARON Z SOSEM KOPERKOWYM, MINI MARCHEWKI, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: KOKTAJL Z JABŁKIEM, BANANEM I SZPINAKIEM, ANDRUTY

 

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PASZTET DOMOWY, OGÓREK KISZONY, HERBATA ŻURAWINOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: KALAFIOROWA, KLOPSY PO KASZUBSKU W SOSIE POMIDOROWYM, KASZA PĘCZAK, SURÓWKA JESIENNA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: CIASTKA OWSIANE, KAKAO
 

ŚRODA

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PASTA JAJECZNA, SZCZYPIOREK, NAPAR Z MELISY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ROSÓŁ, KOTLET Z INDYKA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BURACZKÓW, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: BUDYŃ ŚMIETANKOWY Z MUSEM OWOCOWYM
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI JAGLANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SCHAB PIECZONY, SAŁATA, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: KREM Z DYNI Z GROSZKIEM PTYSIOWYM, GULASZ WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM, KASZA GRYCZANA, SURÓWKA Z SELERA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: CROISSANT, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ
 
PIĄTEK 

ŚNIADANIE: PIECZYWO- ŻYTNIE, KREMOWY SEREK Z PIECZONĄ PAPRYKĄ, POMIDOR, HERBATA ŻURAWINOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BARSZCZ CZERWONY, RYBA PIECZONA, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z JABŁKIEM, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: KISIEL Z OWOCAMI, CHRUPKI KUKURYDZIANE
 
*PRZEKĄSKI: MARCHEWKA, BANAN, JABŁKO, ŚLIWKA, GRUSZKA

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph