Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych “ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  12-16.05.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SER ŻÓŁTY, SAŁATA, KAKAO

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ŻUREK, PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE CURRY Z WARZYWAMI, RYŻ, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: KOKTAJL Z JABŁKA, BANANA I SZPINAKU, CHRUPKI KUKURYDZIANE

 

WTOREK

ŚNIADANIE:  MLEKO, PŁATKI OWSIANE, BUŁECZKA BANKIETOWA, KABANOSY, RZODKIEWKA, HERBATA ŻURAWINOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BARSZCZ CZERWONY, KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z GROSZKIEM, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: PLACUSZKI Z JABŁKIEM PRAŻONYM, KAWA INKA

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: KASZA MANNA, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SUCHA KRAKOWSKA, PAPRYKA, NAPAR Z MELISY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: POMIDOROWA Z RYŻEM, KLUSKI ŚLĄSKIE W SOSIE KOPERKOWYM, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: BUDYŃ CZEKOLADOWY
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: DOMOWA CHAŁKA Z MASŁEM, DŻEM TRUSKAWKOWY, KAWA INKA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: GROCHOWA Z GRZANKAMI, GOŁĄBKI PO KASZUBSKU W SOSIE POMIDOROWYM, KASZA PĘCZAK, MINI MARCHEWKI I BROKUŁY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: BUŁKA Z ZIARNAMI, SAŁATKA JARZYNOWA, NAPAR Z MIĘTY
 
PIĄTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, WĘDLINA WIEPRZOWA, POMIDOR, KOMPOT OWOCOWY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: KALAFIOROWA, RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: CIASTO CYTRYNOWE, HERBATA CZARNA
 
*PRZEKĄSKI: MELON, JABŁKO, ANANAS, BANAN, ARBUZ

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph