Menu

Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Flo Pol, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych „ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.

 

 

MENU:  13-17.10.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI KUKURYDZIANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, ALMETTE, RZODKIEWKA, HERBATA ŻURAWINOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ZUPA Z KISZONEJ KAPUSTY, PENNE Z INDYKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I SZPINAKIEM, MINI MARCHEWKI, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: CIASTO CYTRYNOWE, KAKAO

 

WTOREK

ŚNIADANIE: BUŁKA GRAHAMKA, DOMOWY PASZTET, OGÓREK KISZONY, HERBATA Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ZACIERKOWA, KOTLET POŻARSKI, ZIEMNIAKI, BURACZKI DUSZONE, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: BUDYŃ WANILIOWY Z MUSEM OWOCOWYM

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: MLEKO, PŁATKI JAGLANE, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, PARÓWKI DROBIOWE, POMIDOR, NAPAR Z RUMIANKU

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM, WIEPRZOWINA DUSZONA Z WARZYWAMI, RYŻ, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: GALARETKA OWOCOWA
 
CZWARTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, JAJECZNICA, SZCZYPIOREK, HERBATA MALINOWA

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: BARSZCZ CZERWONY, PIEROGI Z MIĘSEM, SURÓWKA JESIENNA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: MINI PIZZA, KOMPOT OWOCOWY
 
PIĄTEK 

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, SER ŻÓŁTY, OGÓREK ZIELONY, NAPAR MIĘTOWY

II ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA OWOCOWO – WARZYWNA*
OBIAD: JARZYNOWA, RYBA PIECZONA, KASZA BULGUR, FASOLKA SZPARAGOWA, KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK: CHLEBEK MARCHEWKOWY, KAWA ZBOŻOWA
 
*PRZEKĄSKI: MARCHEWKA, BANAN, JABŁKO, ŚLIWKA, GRUSZKA 

“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”

– Steve Biddulph