Szczegółowe informacje
603-635-555


Jadłospis

MENU 11 – 15.06.2018

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z chudą szynką, świeżymi warzywami
i czekoladową pastą z daktyli
Obiad: zupa szpinakowa,  kluseczki leniwe z prażoną bułką
Podwieczorek
: owoce, wafle kukurydziane

WTOREK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, świeżymi warzywami i dżemem owocowym
Obiad: zupa słoneczna z kukurydzą, pieczone pałki z kurczaka, ryż na sypko, surówka
z tartej marchewki
Podwieczorek
: mini kokosanki

ŚRODA
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z polędwicą sopocką i świeżymi warzywami, płatki kukurydziane na mleku
Obiad
: zupa kalafiorowa, makaron spaghetti w sosie bolognese
Podwieczorek: gofry z dżemem

CZWARTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z twarożkiem, żółtym serem i świeżymi warzywami
Obiad: zupa jarzynowa z cukinią, pierogi z truskawkami
Podwieczorek
: chałka z miodem

PIĄTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z wędliną drobiową i świeżymi warzywami, kakao na mleku
Obiad
: zupa pomidorowa z makaronem, filet z mintaja, ziemniaki z koperkiem, surówka
z siekanej kiszonej kapusty
Podwieczorek
: drożdżówka z brzoskwinią

 

MENU 04 – 08.06.2018

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z chudą szynką, świeżymi warzywami
i dżemem owocowym
Obiad: zupa krupnik z kaszą jęczmienną, kotlet warzywny w sosie pomidorowym, ryż na sypko
Podwieczorek
: owoce, biszkopty

WTOREK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, żółtym serem i świeżymi warzywami
Obiad: zupa zacierkowa, kuleczki drobiowe w sosie koperkowym, kasza gryczana, ogórek kwaszony pokrojony w słupki
Podwieczorek
: budyń śmietankowy

ŚRODA
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z polędwicą sopocką i świeżymi warzywami, płatki owsiane na mleku
Obiad
: zupa botwinkowa, pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych, kasza jęczmienna, sałata lodowa w sosie miodowym
Podwieczorek: tosty zapiekane z szynką i serem

CZWARTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z twarożkiem, świeżymi warzywami i miodem
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, duszone tarte buraczki
Podwieczorek
: domowy kisiel z truskawkami

PIĄTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z wędliną drobiową i świeżymi warzywami , kawa zbożowa na mleku
Obiad: zupa brokułowa, filet z mintaja, ziemniaki z koperkiem, surówka z siekanej kiszonej kapusty
Podwieczorek
: ciasto z truskawkami


NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE INTEGRACYJNE
ARTYSTYCZNO-JĘZYKOWE
"BYSTRZAKI" ul.Poborzańska 8 tel. 603-635-555