Posiłki do naszego przedszkola dostarcza Catering Koniczynka, który powstał z myślą o najmłodszych dzieciach w wieku żłobkowym, przedszkolnym jak również o dzieciach i młodzieży szkolnej. Posiłki przygotowywane przez zespół wykwalifikowanych kucharzy to gwarancja zdrowych i pełnowartościowych produktów. Firma przygotowuje posiłki z najwyższej jakości produktów uwzględniając również diety alergiczne tj. bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna oraz inne diety wynikające z zaleceń lekarskich lub indywidualnych potrzeb żywieniowych. Zdrowe i odpowiednio zbilansowane posiłki są planowane przez technologa żywienia dzieci z dostosowaniem do ich wieku. Posiłki przygotowywane są tylko i wyłącznie ze świeżych produktów bez używania konserwantów i sztucznych “ulepszaczy”. Catering dba o to, aby przygotowywane posiłki dostarczały dzieciom niezbędnych w tym wieku witamin i minerałów.
MENU: 25-29.03.2024
PONIEDZIAŁEK
Pierwsze i drugie śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, twarożek na słodko z truskawkami, ser żółty, świeże warzywa sezonowe, kawa inka na mleku.
Obiad: Ryżanka, domowe pierożki z mięsem z indyka, surówka z marchwi z chrzanem, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chałka z dżemem niskosłodzonym, owoc sezonowy, herbata owocowa.
WTOREK
Pierwsze i drugie śniadanie: Jaglanka na mleku, pieczywo mieszane z masełkiem, jajko na twardo ze szczypiorkiem, świeże warzywa, herbata miętowa.
Obiad: Domowy rosół z kury zagrodowej, udzik z kurczaka w ziołach, ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek: Maślanka, owoc sezonowy.
ŚRODA
Pierwsze i drugie śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, frankfurterki z ketchupem, ser żółty, świeże warzywa, herbata z dzikiej róży.
Obiad: Ziemniaczana z tymiankiem, gulasz wieprzowy, kasza kus – kus, buraczki na ciepło, kompot owocowy.
Podwieczorek: Koktajl kokosowo – ananasowy, domowe ciasteczka owsiane .
CZWARTEK
Pierwsze i drugie śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masełkiem, kiełbasa żywiecka, świeże warzywa, herbata z cytryną.
Obiad: Ogórkowa z ziemniakami, domowe kluseczki leniwe z polewą jogurtową, surówka z marchwi z rodzynkami, kompot owocowy.
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem, marchewka do pochrupania, herbata z cytryną.
PIĄTEK
Pierwsze i drugie śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, pasta twarogowa z łososiem, ser żółty, świeże warzywa, herbata z cytryną.
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.
Podwieczorek: Ryż z jabłuszkiem prażonym z cynamonem, herbata z cytryną.
“Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli”
– Steve Biddulph