Szczegółowe informacje
603-635-555


Jadłospis

MENU 19 – 23.02.2018


PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z chudą szynką, świeżymi warzywami
i dżemem owocowym
Obiad: zupa neapolitanka z ziemniakami, pierogi z serem białym i sosem owocowo-jogurtowym
Podwieczorek
: owoce, biszkopty

WTOREK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, świeżymi warzywami oraz żółtym serem
Obiad: zupa szpinakowa, kuleczki wieprzowe w sosie koperkowym, kasza gryczana, ogórek kwaszony pokrojony w słupki
Podwieczorek
: bułeczki z nadzieniem jagodowym

ŚRODA
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z polędwicą sopocką i świeżymi warzywami, płatki owsiane na mleku

Obiad: rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurkumą, makaron spaghetti w sosie pomidorowym z kawałkami kurczaka i warzywami
Podwieczorek: domowe ptasie mleczko

CZWARTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z twarożkiem, świeżymi warzywami oraz pastą z tuńczyka i kukurydzy
Obiad: barszcz czerwony, tradycyjny kotlet mielony, kasza jęczmienna, duszona marchewka z groszkiem
Podwieczorek
: tosty zapiekane z szynką i serem

PIĄTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z wędliną drobiową i świeżymi warzywami, kawa zbożowa na mleku
Obiad: zupa brokułowa, filet z mintaja, ziemniaki z koperkiem, surówka z siekanej kiszonej kapusty
Podwieczorek
: kakaowe ciasto z jabłkiem


NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE INTEGRACYJNE
ARTYSTYCZNO-JĘZYKOWE
"BYSTRZAKI" ul.Poborzańska 8 tel. 603-635-555